Υλικά
1 ½ φλ. κινόα Υλικά
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φλ. νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πιούν το νερό τους τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά να αλειφθεί με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου 15 -20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.