Υλικά
1 φλ. κινόαΥλικά
1 φλ. βρασμένα ρεβίθια
300 γρ. χοιρινή πλάτη σε μπουκιές
1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1 ½ κ.σ. garam masala
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κινόα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τη σκεπάζουμε με 2 φλιτζάνια νερό και μια γερή πρέζα αλάτι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 15 -20 λεπτά μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το χοιρινό από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ελάχιστο νερό και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια και την κινόα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το garam masala, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.