Υλικά
300 γρ. σπάλα αρνίσια ή από κατσίκι σε κομματάκια με το κόκκαλοΥλικά για 1 άτομο
½ φλ. ε. π. ελαιόλαδο
½ φλ. κριθαράκι χοντρό
300 γρ. έτοιμη σάλτσα "ντομάτα με βασιλικό"*
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τυρί τριμμένο αν θέλουμε
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνουμε τη σάλτσα και 1 φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βράζουμε για 30 λεπτά και αλατίζουμε.
Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Κοιτάζουμε να έχει υγρό δύο δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια του φαγητού και προσθέτουμε καυτό νερό αν χρειάζεται.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί αν θέλουμε.
*Διατηρούμε την υπόλοιπη σάλτσα σκεπασμένη με ελαιόλαδο στο ψυγείο για μια άλλη φορά.
Μπορούμε βεβαίως να χρησιμοποιήσουμε όποια έτοιμη σάλτσα θέλουμε, με αρωματικά ή σκέτη.
A.T.