Υλικά
Υλικά (για 2 μερίδες)
(χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά)
500 γρ. συρόν (ποντιακό ζυμαρικό)
νερό βραστό ή κοτόζουμο
1 φλ. πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα συρόν σε ταψί και τα περιχύνουμε (χωρίς να τα καλύψουμε) με βραστό νερό ή ζωμό κότας.
Αφού απορροφήσουν το νερό και μαλακώσουν αραιώνουμε το πασκιτάν ή το στραγγιστό γιαούρτι με ζεστό νερό και τα περιχύνουμε.
Στο τέλος, λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από τα συρόν.
Α.Τ.
Επίσης...
Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.
Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.
Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.
Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.
Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.
Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.
Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.