Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτιΥλικά
200 γρ. τρίμμα αβγοτάραχου (ή αβγοτάραχο που θα τρίψουμε στον ψιλό τρίφτη)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
250 γρ. τελεμές λιωμένος με πιρούνι (ή άλλο τυρί τύπου φέτας)
125 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη στον τρίφτη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κορνφλάουρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για γαρνιτούρα: σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένα, (αν θέλουμε) λεπτούτσικες φετούλες αβγοτάραχο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι στη μουλινέτα και το βάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη σάλτσα με ¾ φλ.
νερό.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
Σε ξεχωριστό μπολ, ενώνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας καλά με το μίξερ χειρός.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή (αν έχει πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό).
Ρίχνουμε και το τρίμμα αβγοτάραχου και ανακατεύουμε πάλι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente (να κρατάνε) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και αν θέλουμε, με τις φετούλες του αβγοτάραχου.
Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.