X

Σούπα με λαχανικά, ταχίνι και λεμόνι

Υλικά

Υλικά

1 κ. φινόκιο

 ½ κ. καρότα

½ κ. πράσα

4 σκελίδες σκόρδο

Χυμός από 1 μέτριο/μεγάλο λεμόνι

½ φλ. ταχίνι

5 φλ. νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού

Για γαρνιτούρα: οι φουντίτσες του φινόκιο ψιλοκομμένες,  το ξύσμα ενός πορτοκαλιού (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Βγάζουμε από το φινόκιο τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα και τον σκληρό πυρήνα.

Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και κρατάμε στην άκρη τις πράσινες φουντίτσες του.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις λιώνουμε.

Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά με νερό να τα σκεπάζει δυο δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι με μια κουτάλα από τον ζωμό, μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα.

Περνάμε τα λαχανικά από τη μουλινέτα και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το ταχίνι στη σούπα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις φουντίτσες του φινόκιο ψιλοκομμένες και το ξύσμα πορτοκαλιού, αν θέλουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές