Υλικά
200 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια βρασμέναΥλικά
1,5 κ. μαύρο λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, μπούκοβο
Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσει.
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο και τα φασόλια.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 -30 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Καρυκεύουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε.
Α.Τ.