X

Πορανία (παντζάρια τουρσί)

Υλικά

Υλικά

Παντζάρια,

1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες για κάθε 1 μέτρια ρίζα

αλάτι

ξύδι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε μόνο τα γουλιά και όχι τα κοτσάνια και τα φύλλα.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Τα κόβουμε τε χοντρές φέτες και τα βάζουμε σε γυάλινα δοχεία μαζί με τις φετούλες του σκόρδου.

Τα σκεπάζουμε με ξύδι και τα αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο 1 βδομάδα.

Τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές