Υλικά
Υλικά
1½ κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
4 φλ. ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
1½ φλ κόκκινο κρασί
½ φλ. ξερός δυόσμος ή 1 φλ. φρέσκος δυόσμος
1 φλ. λάδι
4 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την κανέλα, το μπαχάρι και νερό που να φθάνει στο 1/3 του ύψους του κρέατος.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 πρέζα ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Πρσοθέτουμε τον δυόσμο και μαγειρεύουμε 15 λεπτά ακόμα.
Αν έχει πολλά υγρά το φαγητό, βγάζουμε το κατσίκι με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε τη σάλτσα ξεσκέπαστη σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.
Α.Τ.