Υλικά
4 νεφρά μοσχαρίσιαΥλικά
Αλάτι – πιπέρι
10 κ.σ. βούτυρο
½ φλυτζάνι λάδι
200 gr. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
½ μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. από τέσσερις διαφορετικές μουστάρδες
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα νεφρά από τις μεμβράνες και τα λίπη και κόψτε σε λεπτές φέτες.
Αλατοπιπερώστε και σωτάρετε σε τηγάνι με τα ¾ του βούτυρου και το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρετε από το τηγάνι.
Τηγανίζετε τα μανιτάρια στο τηγάνι που έχετε τηγανίσει τα νεφρά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το κρασί.
Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
Όταν είναι έτοιμα, ρίχνετε τις μουστάρδες, την κρέμα και το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια αλλά μην αφήνετε την σάλτσα να πάρει βράση.
Προσθέτετε τα νεφρά, το λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ν.Μ.