Υλικά
1 μαρούλιΥλικά
4 μέτριες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες όπως για τη χωριάτικη
3 σφιχτοβρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα
250 γρ. ζαμπόν από μπούτι
250 γρ. γκούντα
200 γρ. μαγιονέζα
2- 4 κ.σ. κέτσαπ (ανάλογα με το γούστο)
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι.
Το κόβουμε με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτι και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Κόβουμε σε λωρίδες το ζαμπόν και σε μπαστουνάκια την γκούντα.
Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα με το μαρούλι και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε στην επιφάνεια τα αβγά.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας σε μπολ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη μουστάρδα με μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε τα 2/3 στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά με τα υλικά προσέχοντας να μην λιώσουν τα αβγά.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.
Α.Τ.