Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (φαρφάλες)Υλικά
400 γρ. πολύ φρέσκα κολοκυθάκια
1–2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. ωμά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 φλ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού
¾ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 4 χιλ.
και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Λιώνουμε στη μουλινέτα το σκόρδο, μια γερή πρέζα αλάτι, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και δουλεύουμε 4 –5 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά (όσο πάρει για να γίνει μιά πηχτή σάλτσα).
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά, ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.