Υλικά
4 φέτες σολομού 250 γρ. περίπου η μίαΥλικά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο το τρυφερό πράσινο τμήμα από φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το γλάσο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σόγια (σάλτσα)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 γερή πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά το γλάσου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον σολομό.
Τον βάζουμε σε ρηχό πυρίμαχο ταψάκι και τον αλείφουμε με το μισό γλάσο.
Καλύπτουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Γυρίζουμε τον σολομό από την άλλη μεριά, τον αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και τον αφήνουμε άλλα 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C, σκεπάζουμε το ταψί ελαφρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 10 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το γλάσο και να χωρίζεται εύκολα η σάρκα του σολομού με ένα πιρούνι.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Α.Τ.