Follow us

Σολομός με γλάσο σόγιας

Σολομός με γλάσο σόγιας

Υλικά

Υλικά

4 φέτες σολομού 250 γρ. περίπου η μία

2 κ.σ. ψιλοκομμένο το τρυφερό πράσινο τμήμα από φρέσκο κρεμμυδάκι

Για το γλάσο

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. σόγια (σάλτσα)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 γερή πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά το γλάσου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον σολομό.

Τον βάζουμε σε ρηχό πυρίμαχο ταψάκι και τον αλείφουμε με το μισό γλάσο.

Καλύπτουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.

Γυρίζουμε τον σολομό από την άλλη μεριά, τον αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και τον αφήνουμε άλλα 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C, σκεπάζουμε το ταψί ελαφρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 10 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το γλάσο και να χωρίζεται εύκολα η σάρκα του σολομού με ένα πιρούνι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.