Follow us

Σολομός με σάλτσα λεμονιού

Σολομός με σάλτσα λεμονιού

Υλικά

Υλικά

4 φέτες σολομού, 250 γρ. περίπου η μία

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα λεμονιού

¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 μεγάλο φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο  κρεμμυδάκι

1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο

6 κ.σ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους

1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C βαθμούς.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τον σολομό.

Τον αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

Βάζουμε στην εστία της κουζίνας ένα αντικολλητικό σκεύος που μπαίνει στο φούρνο και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.

Ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίζουμε γρήγορα τον σολομό για 2 λεπτά από τη μια μεριά.

Τον γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά και ροδίζουμε άλλα 2 λεπτά.

Μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε γύρω στα 6 -7 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και βγάζουμε προσεκτικά τον σολομό στην πιατέλα απ΄ όπου θα τον σερβίρουμε.

Τον σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο (να μην ακουμπάει επάνω του).

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: πετάμε το τυχόν περισσευούμενο λίπος από το σκεύος που μαγειρέψαμε τον σολομό και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Ανάβουμε την εστία σε υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε επάνω το σκεύος και ρίχνουμε το κρασί, το κρεμμυδάκι και το δεντρολίβανο.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι το κρασί να εξατμισθεί σχεδόν τελείως.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο λίγο–λίγο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε τον σολομό και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.