Υλικά
1 κ. στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσαΥλικά
1 κ. μέτριες γαρίδες
4 κόκκινες πιπεριές
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
Για τη μαρινάδα
150 γρ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
4 κ.σ. σάλτσα σόγια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια τα βάζουμε να μουσκέψουν στο νερό μισή ώρα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 3 εκ.
πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε με το αλάτι και τη λεμονόφλουδα για 2 –3 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν κάπως τις καθαρίζουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τη μοιράζουμε σε δύο μπολ.
Βάζουμε στο ένα μπολ το κοτόπουλο και στο άλλο τις γαρίδες και μαρινάρουμε για 2 ώρες τουλάχιστον το κοτόπουλο και για 30 λεπτά τις γαρίδες στο ψυγείο.
Περνάμε το κοτόπουλο, την πιπεριά και τις γαρίδες εναλλάξ στα σουβλάκια.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C και αραδιάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και την έχουμε τρυπήσει με κοφτερό μαχαίρι σε πολλές μεριές.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε γύρω στα 7 –9 λεπτά από κάθε μεριά.
Α.Τ.