Υλικά
500 γρ. λιγκουΐνι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κ. ανάκατα φρέσκα ωμά θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και ψάρι αν θέλουμε)
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (γύρω στα 750 γρ.) σε κύβους
300 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ° C. Πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε σουρωτήρι με αλάτι στο ψυγείο.
Βράζουμε τα λινγκουΐνι σε αλατισμένο νερό για 9-10 λεπτά (ή λιγότερο, αν μας αρέσει).
Τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μύδια, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια.
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
Σε μεγάλο τηγάνι αχνίζουμε τα μύδια σκεπασμένα μέχρι να ανοίξουν -περίπου 2-3 λεπτά- και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό τους.
Καθαρίζουμε το τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψάρι, τα καλαμαράκια και τις γαρίδες , ρίχνοντας το ένα μετά το άλλο και με αυτή τη σειρά, μέχρι να αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε ντομάτες, αλατίζουμε και μόλις σωθούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και ανεβάζουμε τη φωτιά να εξατμισθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και τον μαϊντανό.
Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο μήκους 70 εκ., τα ακουμπάμε κατά μήκος σε ταψί, έτσι ώστε το ένα να καλύπτει το 1/3 του άλλου.
Βάζουμε στη μέση τα ζυμαρικά από πάνω μοιράζουμε τα θαλασσινά και το ψάρι και από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Περιχύνουμε με λίγο από τον ζωμό των θαλασσινών και ελάχιστο από το νερό που μαγειρέψαμε τα ζυμαρικά.
Διπλώνουμε σφιχτά το αλουμινόχαρτο σε πακέτο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, φέρνουμε το σκεύος που ψήσαμε το φαγητό στο τραπέζι, ανοίγουμε το πακέτο και σερβίρουμε αμέσως μέσα από το χαρτί.
Α.Τ.