Follow us

Λινγκουΐνι με θαλασσινά στη λαδόκολλα

Λινγκουΐνι με θαλασσινά στη λαδόκολλα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. λιγκουΐνι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό 

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κ. ανάκατα  φρέσκα ωμά θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και ψάρι αν θέλουμε)

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 καυτερή πιπεριά  χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες  ψιλοκομμένη

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (γύρω στα 750 γρ.) σε κύβους

300 ml λευκό ξηρό κρασί 

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό  ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ° C. Πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σε σουρωτήρι με αλάτι στο ψυγείο.

Βράζουμε τα λινγκουΐνι σε αλατισμένο νερό για 9-10 λεπτά (ή λιγότερο, αν μας αρέσει).

Τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα μύδια, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια.

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.

Σε μεγάλο τηγάνι αχνίζουμε τα μύδια σκεπασμένα μέχρι να ανοίξουν -περίπου 2-3 λεπτά- και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό τους.

Καθαρίζουμε το τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψάρι, τα καλαμαράκια και τις γαρίδες , ρίχνοντας το ένα μετά το άλλο και με αυτή τη σειρά, μέχρι να αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε ντομάτες, αλατίζουμε και μόλις σωθούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και ανεβάζουμε τη φωτιά να εξατμισθεί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και τον μαϊντανό.

Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο μήκους 70 εκ., τα ακουμπάμε κατά μήκος σε ταψί, έτσι ώστε το ένα να καλύπτει το 1/3 του άλλου.

Βάζουμε στη μέση τα ζυμαρικά από πάνω μοιράζουμε τα θαλασσινά και το ψάρι και από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Περιχύνουμε με λίγο από τον ζωμό των θαλασσινών και ελάχιστο από το νερό που μαγειρέψαμε τα ζυμαρικά.

Διπλώνουμε σφιχτά το αλουμινόχαρτο σε πακέτο.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, φέρνουμε το σκεύος που ψήσαμε το φαγητό στο τραπέζι, ανοίγουμε το πακέτο και σερβίρουμε αμέσως μέσα από το χαρτί.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.