Υλικά
1 κ. μπούτι από κατσίκι γύρω στα 1.500 γρ. Υλικά
2.5 φλ. πλιγούρι
1 φλ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο ολόκληρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτες
1 γερή πρέζα κύμινο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Ξεκοκαλιάζουμε το μπούτι.
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μπουκιές 2.5 εκ.
Βράζουμε σε 1.5 lt νερό το κόκαλο με μιάμιση κουταλιά αλάτι και το ένα κρεμμύδι για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Στραγγίζουμε τον ζωμό και κρατάμε 6 -7 φλιτζάνια.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το κύμινο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει στο 1/3 του ύψους του φαγητού και σιγομαγειρεύουμε 40 λεπτά με κλειστή την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε άλλα 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει σχεδόν τελείως το κρέας.
Πλένουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 5 φλ.
από το ζωμό που έχουμε κρατήσει και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
Όταν μαλακώσει το πλιγούρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο γύρω στα 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
A.T.