Υλικά
1 κ. μπούτι αρνίσιο Υλικά
¾ φλ. βούτυρο
500 γρ. ντομάτες
2 ξυλάκια κανέλλα
2 –3 γαρίφαλα
χυμός από 2 λεμόνια
2 κρόκοι αβγών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το στραγγίζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει στα μισά του κρέατος και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
Όταν περάσουν 40 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα, την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε άλλη μισή ώρα να σωθούν τα υγρά, να μελώσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό με το βούτυρό του.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο –λίγο το χυμό του λεμονιού για να φτιάξουμε το αβγολέμονο. Παίρνουμε κουταλιές από την καυτή σάλτσα και τη ρίχνουμε στο αβγολέμονο χτυπώντας συνέχεια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Α.Τ.