Υλικά
500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτιΥλικά
1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο
4-5 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλ. φρέσκια λουΐζα ψιλοκομμένη
4 κ.σ. κουκουνάρι
1 πρέζα τριμμένη κανέλλα
2 αβγά
1 φλ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο καλά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
250 γρ. γιαούρτι
1/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
Aλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στη μουλινέτα.
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε ελαφρά, τα αφήνουμε επάνω σε λαδόκολλα 20 λεπτά, τα ξαναλευρώνουμε, τα περνάμε από σίτα και τα τηγανίζουμε λίγα –λίγα, μέχρι να κάνουν χρυσή κρούστα απ΄έξω, γυρίζοντάς χωρίς να τα τρυπάμε.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι και το μπούκοβο.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και ξεχωριστά τη σάλτσα στο πλάι.
Α.Τ.