Follow us

Ψάρια τηγανητά με βλίτα και ωμή σάλτσα ντομάτας

Ψάρια τηγανητά με βλίτα και ωμή σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά

1 κ. μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή μένουλες ή γαύροι ή μαρίδες

6 ντομάτες σφιχτές και κόκκινες

750 γρ. βλίτα

10 φύλλα φρέσκος βασιλικός 

3 σκελίδες σκόρδο

½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

1 1/3  φλ. αλεύρι ή λεπτό σιμιγδάλι

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη + 1 κ.γ. πάπρικα + 1 κ.γ πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα.

Τα βράζουμε al dente, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.

Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο 2 ώρες.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες.

Τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες πάχους ½ εκ.

μετά σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό και τον ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το παρθένο ελαιόλαδο και να μείνουν μέχρι να τηγανίσουμε τα ψάρια για να ανακατευτούν οι γεύσεις.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ή το λεπτό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι.

Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε.

Τα περνάμε από σίτα για να φύγει το περισσό αλεύρι και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα.

Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε λίγα –λίγα μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν η σάλτσα έχει βγάλει νερό, το στραγγίζουμε.

Μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα, βάζουμε δίπλα τα χόρτα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.