
Υλικά
1 κ. μέτριες γαρίδες Υλικά
500 γρ. λευκό ψωμί
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 αβγά
1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε, βγάζουμε τη μαύρη φλέβα με μια βελόνα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και το ψήνουμε στο φούρνο.
Τρίβουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές με σκόρδο.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις κάνουμε χοντρά ψίχουλα.
Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε μπολ και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πλαστική σακούλα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αβγά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να αλειφθούν παντού με αβγό.
Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στη σακούλα με τα ψίχουλα, κλείνουμε τη σακούλα και την κουνάμε δυνατά να καλυφθούν τελείως οι γαρίδες εντελώς.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, την αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις γαρίδες επάνω σε μια σειρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 6 -7 λεπτά.
μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.