Υλικά
4-5 ορτύκια, καθαρισµένα, ολόκληραΥλικά για 6 μερίδες
αρκετά συκωτάκια από τα ορτύκια
1-2 φλιτζάνια νερό
1 ποτήρι αλεύρι
1 µικρό κρεµµύδι (προαιρετικό)
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε χαµηλή φωτιά βάζουµε το λάδι, τα εντόσθια, τα πουλιά, το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο και τα τσιγαρίζουµε σιγά σιγά.
Προσθέτουµε νερό λίγο λίγο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουµε το φαγητό να ψηθεί.
Όταν κοντεύει να βράσει, ρίχνουµε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς µέχρι να πήξει.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουµε και άλλο νερό ή αλάτι.
Δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτό.
Σημ. Δοκιµάστε να παστώσετε ορτύκια που κυκλοφορούν στο εµπόριο.
Γίνονται πολύ νόστιµα µε τη συνταγή και έχετε έναν ξεχωριστό µεζέ στο ντουλάπι σας.
*Η συνταγή είναι της Παναγιώτας Κάσση-Γουνελά από την Πάλιρο και την βρήκαμε στο βιβλίο "γεύσεις της λακωνικής γης" της Μαρίας Καράμπελα, εκδόσεις Πατάκη.