Υλικά
4 φιλέτα ψάρι γύρω στα 250 γρ. το καθέναΥλικά για 4 άτομα
500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο άνηθο
6 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
1 κ.γ. μπούκοβο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
συνοδευτικό: βραστές πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να στραγγίζει όση ώρα ετοιμάζουμε τα μυρωδικά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ., πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 -3 λεπτά το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα να μην καεί.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού και ρίχνουμε ελάχιστο καυτό νερό, να φθάνει μέχρι τη μέση του φαγητού.
Πασπαλίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Κουνάμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε ελάχιστο καυτό νερό –γύρω στο 1/3 του φλιτζανιού- και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το τάπωμα και μαγειρεύουμε για 10 -12 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με βραστές πατάτες.
Α.Τ.