Υλικά
4 μοσχαρίσια φιλέτα Υλικά
2 κ.γ. απαλό ελαιόλαδο
το λευκό μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκος χυμός ροδιού*
¼ φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 κ.γ. κορνφλάουρ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά.
Στεγνώνουμε τα φιλέτα, τα τσιγαρίζουμε από τη μια μεριά μέχρι να φανούν σταγόνες αίματος στην επιφάνεια, 3 -4 λεπτά.
Αλατίζουμε και γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Ψήνουμε άλλα 3 -4 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε δίσκο.
Ζεσταίνουμε 2 –3 κ.σ ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον χυμό του ροδιού και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μειώνουμε τη θερμότητα και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό, 1 -2 λεπτά.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε μαζί με τον ζωμό του κοτόπουλου στο κατσαρολάκι με το ρόδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορνφλάουρ.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι όπου έχουμε μαγειρέψει τα φιλέτα και σιγοβράζουμε 2 –3 λεπτά, ξύνοντας με ξύλινη σπάτουλα να διαλυθεί ό, τι έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού.
Μοιράζουμε τα φιλέτα σε ζεστά πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
*Για να φτιάξουμε χυμό ροδιού, κόβουμε 2 –3 ρόδια στη μέση οριζόντια και τα στύβουμε στο λεμονοστίφτη.
Περνάμε τον χυμό από το σουρωτήρι.
Α.Τ.