Υλικά
2 ¼ φλ. ξερά μπιζέλια Υλικά
8 φλ. νερό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
3 μέτρια καρότα σε φέτες
1 κότσι χοιρινό γύρω στο κιλό
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κρύο νερό τα μπιζέλια 3-4 ώρες.
Πλένουμε και βράζουμε το κότσι σε ένα 1,5 lt νερό και 1 κοφτή κουταλιά αλάτι, μέχρι να πέφτει από το κόκκαλο.
Το ξεκοκκαλίζουμε, αφήνουμε το κρέας στην άκρη, πετάμε το λίπος και το δέρμα και κρατάμε το ζουμί.
Μετράμε τον ζωμό και συμπληρώνουμε με νερό –να είναι 8 φλιτζάνια.
Ρίχνουμε μέσα τα μπιζέλια, το κρεμμύδι και το σέλερι ή το σέλινο.
Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, προσθέτουμε τα καρότα και βράζουμε άλλη μισή ώρα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε τη σούπα καυτή με κομμάτια από το κρέας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Α.Τ.