Υλικά
500 γρ. μακαρόνια Νο.5Υλικά
½ κ. φύλλο κρούστας
1lt γάλα
500 γρ. φέτα
4 αβγά
½ φλ. βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σπάμε τα μακαρόνια στη μέση, τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα (να κρατάνε) και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη με το πιρούνι και τα αβγά χτυπημένα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.
και βάθους τουλ.
5 εκ.
και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά -1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Α.Τ.