Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες Υλικά
¾ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο
¾ φλ. καρυδόψιχα τριμμένη και καβουρδισμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και του σουρώνουμε.
Κρατάμε 1/2 φλ.
από το νερό που έβρασαν.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε µέτρια προς χαµηλή θερµοκρασία, µέχρι να ξανθύνει ελαφρά, προσέχοντας να μην καπνίσει και καεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 -6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το φασκόµηλο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά.
Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο και το φασκόμηλο και λίγο από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε τα καρύδια κα ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά από κάτω προς τα πάνω με ξύλινη πιρούνα.
Σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.