Υλικά
400 γρ. πατάτεςΥλικά
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
100 γρ. λευκός ταραμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
½ φλ. κορνφλάουρ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι, σπορέλαιο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.
Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα.
Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό.
Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.