Υλικά
1.200 κ. συκωταριά αρνίσια Υλικά
1 μεγάλη μπόλια ή 3 -4 μικρότερες
½ φλ. ρύζι
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
5 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 αβγά
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά (δεν χρησιμοποιούμε την σπλήνα) και τη ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά.
Την ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ή με ψαλίδι.
Βάζουμε τη μπόλια ή τις μπόλιες σε χλιαρό νερό να ανοίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει, χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τη μπόλια ή τις μπόλιες με πλευρά 15 εκ..
Βάζουμε στη μέση 3-4 κ.σ από το μείγμα της συκωταριάς και διπλώνουμε τις άκρες επάνω στη γέμιση.
Αναποδογυρίζουμε την παπούδα και την τοποθετούμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε, χτυπάμε τα 5 αβγά με το γιαούρτι και 1 κ.γ.
αλάτι μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
Τις περιχύνουμε με την κρέμα και τις ξαναφουρνίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Α.Τ.