Follow us

Παπούδες (σερραϊκή σπεσιαλιτέ)

Παπούδες (σερραϊκή σπεσιαλιτέ)

Υλικά

Υλικά

1.200 κ. συκωταριά αρνίσια

1 μεγάλη μπόλια ή 3 -4 μικρότερες

½ φλ. ρύζι

¾  φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

5 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 αβγά

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5 αβγά

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά (δεν χρησιμοποιούμε την σπλήνα) και τη ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά.

Την ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ή με ψαλίδι.

Βάζουμε τη μπόλια ή τις μπόλιες σε χλιαρό νερό να ανοίξουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει, χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τη μπόλια ή τις μπόλιες με πλευρά 15 εκ..

Βάζουμε στη μέση 3-4 κ.σ από το μείγμα της συκωταριάς και διπλώνουμε τις άκρες επάνω στη γέμιση.

Αναποδογυρίζουμε την παπούδα και την τοποθετούμε στο ταψί.

Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε, χτυπάμε τα 5 αβγά με το γιαούρτι και 1 κ.γ.

αλάτι μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

Τις περιχύνουμε με την κρέμα και τις ξαναφουρνίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Α.Τ.

Επίσης...

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.