Υλικά
1 κ. φρέσκα κρεμμυδάκιαΥλικά
1 κ. μανιτάρια πορτομπέλο ή μεγάλα λευκά καλλιεργημένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5 -6 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αβγά
Χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. κορφλάουρ
¾ φλ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα: 300 γρ. χαλούμι σε κυβάκια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ.
καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκ..
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το σκόρδο.
Σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, ανακατεύουμε για 2 λεπτά ίσα να μαραθούν τα χορταρικά και ρίχνουμε ¾ φλ.
καυτό νερό να πάρει μια βράση.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό, χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε και το κορνφλάουρ.
Ρίχνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού στο μείγμα των αβγών χτυπώντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη και γυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Κλείνουμε τη φωτιά και κουνάμε επάνω στην εστία την κατσαρόλα κυκλικά, να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε μαζί με ψωμί ολικής αλέσεως και ελιές θρούμπες, ρίχνοντας σε κάθε πιάτο 6-8 κομματάκια χαλούμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.