Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως Υλικά
250 γρ. λακέρδα σε λάδι
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου πολύ ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
¾ φλ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την καυτερή πιπεριά, την ξεσποριάζουμε, βγάζουμε τις μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε.
Στραγγίζουμε τη λακέρδα και την κόβουμε σε μακρόστενα κομματάκια.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα στραγγίζουμε.
Κρατάμε ½ φλ.
από το νερό τους.
Τα μεταφέρουμε σε βαθιά σουπιέρα, τα περιχύνουμε με το νερό που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και την πιπερίτσα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει (όχι να καπνίσει), περιχύνουμε τα σπαγγέτι, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ανασηκώνοντάς τα με ξύλινη πιρούνα.
Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.