Υλικά
1 κ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)Υλικά
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αβγά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα
Για την σάλτσα μακάλο
2 -3 κ.σ. αλεύρι
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ½ φλ. νερό
½ φλ. πυκνή σάλτσα ντομάτα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά.
Το βάζουμε μαζί με τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο σε λεκάνη και ζυμώνουμε καλά.
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σουρώνουμε το λάδι και το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 2 -3 λεπτά, ρίχνουμε τη ντομάτα και το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε για 4 -5 λεπτά, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε. Σημ. Από την κουζίνα της Φλώρινας.
Α.Τ.