Υλικά
1 γριβάδι* ή πέστροφες γύρω στα 1.200 γρ Υλικά
4 πράσινες πιπεριές
2-3 μέτριες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
¼ φλιτζανιού ξύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι/ψάρια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα λαχανικά και τον μαϊντανό.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, λίγο σκόρδο και λίγο μαϊντανό.
Αλευρώνουμε αν θέλουμε το ψάρι και το βάζουμε επάνω στη φρυγανιά. Τακτοποιούμε τριγύρω τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το σκόρδο και την πάπρικα.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, περιχύνουμε το ψάρι/α, προσθέτουμε ½ φλ.
νερό και ψήνουμε μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
*Το γριβάδι είναι ένα λιμνίσιο ψάρι που μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο.
Προφανώς δεν είναι κάτι που βρίσκεις εύκολα αν δεν μένεις κοντά σε λίμνη.
Το φαγητό αυτό, όμως, γίνεται πολύ ωραίο με πέστροφες που μπορούμε να τις βρούμε παντού.
Απλώς, θα σοτάρουμε για λίγο τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ταψί, διότι αλλιώς το ψάρι θα έχει ψηθεί και τα λαχανικά θα είναι άψητα.
Σημ.
Από την κουζίνα της Καστοριάς.
Α.Τ.