Υλικά
1 κ. σπανάκι ψιλοκομμένοYλικά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλ. φρέσκα αρωματικά βότανα, ό,τι υπάρχει (ρίγανη, θυμάρι, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, λουΐζα, δυόσμος, μέντα, λεβάντα, βασιλικός κλπ)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 αβγά
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα καυτή και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει να υγρά του.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα, μαγειρεύουμε άλλα 2 -3 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει αλλά να μην καπνίσει και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό.
Τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν καστανή κρούστα από τη μια μεριά και γυρίζουμε από την άλλη.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε 4 -5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.