Υλικά
200 γρ. αντζούγιες φιλέτο σε λάδι Υλικά
½ φλ. λευκά αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γρ. λευκά σφιχτά μανιτάρια
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις αντζούγιες από το λάδι τους.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε 4 ή σε 8 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα).
Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
Βάζουμε τις αντζούγιες, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα αμύγδαλα στη μουλινέτα και δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα) συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε τον άνηθο και όσο πιπέρι θέλουμε -ίσως και λίγο πιπέρι καγιέν.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.