Υλικά
500 γρ. πράσινες (ή λευκές) ταλιατέλεςΥλικά
¾ φλ. φουντούκια ανάλατα
250 γρ. λευκά μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. τυρί κρέμα
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα φουντούκια στη μουλινέτα για 2 δευτερόλεπτα –να μην γίνουν σκόνη.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα περνάμε από τη μουλινέτα για 2 δευτερόλεπτα –δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τα φουντούκια και το σκόρδο σε μπολ, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1/3 φλ.
από το νερό τους, τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα των μανιταριών.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο, το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, το θυμάρι και αλάτι ανάλογα με το γούστο μας.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.