Υλικά
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα Υλικά
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. σησαμέλαιο
½ φλ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 φλ. νεροκάστανα (από κονσέρβα)
2 κ.σ. σόγια σος με λίγο αλάτι
1 κ.σ. νερό
1 κομματάκι φρέσκια ρίζα τζίντζερ μήκους 5 εκ.
1/3 φλ. ριζόξυδο
1 κ.σ. σουσάμι λευκό
1 κ.γ. μαυροκούκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη ρίζα τζίντζερ και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε μεγάλη πλαστική σακούλα το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και κουνάμε καλά για ν' ανακατευτούν.
Βάζουμε μέσα στη σακούλα τα στήθη του κοτόπουλου και κουνάμε πάλι τη σακούλα να καλυφθούν παντού με το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές γυρίζοντάς το με ξύλινη λαβίδα.
Είναι έτοιμο όταν τρυπώντας το οι χυμοί του βγαίνουν λευκοί (δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ίχνος ροζ, δηλαδή αίμα).
Σβήνουμε με το ριζόξυδο και όταν εξατμισθεί το αφήνουμε για λίγο επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες. Σουρώνουμε το λάδι που μαγειρέψαμε το κοτόπουλο, καθαρίζουμε το τηγάνι, το ρίχνουμε πάλι μέσα και προσθέτουμε 3 κ.σ σησαμέλαιο ακόμα.
Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο, τη σογια σος, το νερό και το τζίντζερ.
Μαγειρεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα νεροκάστανα, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι και σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.
Α.Τ.