Υλικά
1½ κ. συναγρίδα ή σφυρίδα σε φέτες πάχους 1,3 εκ. Υλικά
1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. φρυγανιά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 –6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Χαράζουμε το δέρμα κάθε φέτας σε 4 σημεία (για να μην μαζέψει στο ψήσιμο).
Τις αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τις ντομάτες.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός ταψιού που να χωράει το ψάρι ίσα –ίσα και στρώνουμε επάνω τις φέτες του ψαριού τη μια δίπλα στην άλλη.
Ρίχνουμε επάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη φρυγανιά.
Ψήνουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου, βρέχοντας ανά διαστήματα την επιφάνεια με το ζουμί του, μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.
Αν δούμε ότι αρπάζει, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Α.Τ.Updated: 31/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 27/07/17