Υλικά
1 κ. μοσχαρίσιο συκώτι σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Υλικά
4 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε 4 κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε 4 κομμάτια
4 μέτρια καρότα κομμένα σε 2 κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε 6 κομμάτια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε 6 κομμάτια
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 5 εκ.
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. κρέμα ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μπούκοβο
Αλάτι
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με αλουμινόχαρτο, να περισσεύει από το ταψί.
Από πάνω βάζουμε σταυρωτά 4 φύλλα λαδόκολλα να περισσεύουν από το ταψί και να καλύπτουν τελείως τη βάση του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε λεκανίτσα, ανακατεύουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, το μπούκοβο και τη ρίγανη, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το συκώτι με 2-3 κ.σ ελαιόλαδο από κάθε μεριά και αλατίζουμε. Τοποθετούμε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη στη λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει.
Κλείνουμε το φαγητό σαν πακέτο, διπλώνοντας από πάνω πρώτα τη λαδόκολλα που περισσεύει έξω από το ταψί και μετά το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε 1 ώρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες και μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα.
Κρατάμε χωριστά το ζουμάκι που έχει δημιουργηθεί.
Σερβίρουμε το συκώτι σε φέτες μαζί με τα λαχανικά και περιχύνουμε με λίγο από το ζουμάκι του.
Α.Τ.