
Υλικά
4 μέτριες ντομάτεςΥλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες.
Τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Τις βάζουμε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και να σχηματίσουν ένα μάλλον πηχτό χυλό.
Βάζουμε να κάψει (όχι να καπνίσει) αρκετό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες γυρίζοντάς τους μια φορά και προσέχοντας να μην τους τρυπήσουμε.
Όταν κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα, τους βγάζουμε απορροφητικό χαρτί.