Υλικά
300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πράσα το λευκό μέρος σε ροδέλες
120 ml λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Για το σερβίρισμα: τυρί κατίκι
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε με υγρό πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Αν είναι πολύ μεγάλα κόβουμε τις φέτες σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα σε μπολ για να μαζέψουμε το χυμό της.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τα πράσα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα με τον χυμό της.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά έως μισή ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, μια κ.σ κατίκι και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι για όποιον θέλει.
A.T.