Υλικά
1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ. Υλικά
Για τη σάλτσα
¾ φλ. βούτυρο
⅓ φλ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα grainy (με σιναπόσπορο)
1 κ.σ. κάρι (mild)
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C.
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι καλά μέσα έξω και το βάζουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος ίσα να το χωράει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δημιουργηθεί μια σάλτσα που να μοιάζει με σιρόπι.
Φουρνίζουμε το κουνέλι, το περιχύνουμε με το μείγμα βούτυρο -μέλι -κάρι -μουστάρδα, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Α.Τ.