Follow us

Κουνέλι με μουστάρδα, κατίκι και φρέσκα αρωματικά

Κουνέλι με μουστάρδα, κατίκι και φρέσκα αρωματικά

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ.

6 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν

1 ½ φλ. τυρί κατίκι 

½ φλ. φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (μαϊντανό,άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο)

3  σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1/3 φλ.τσ. λευκό κρασί

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τα βότανα και τη μουστάρδα να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.

Το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι από όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 -4 λεπτά να μαλακώσει λίγο.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.

Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να χωρίζεται από τα κόκαλα.

Το βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.

Ρίχνουμε στη σάλτσα το μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Σερβίρουμε με νερόβραστα φασολάκια ή σπανάκι ατμού (ή απλώς ζεματισμένο) ή βρασμένο μπρόκολο.

Α.Τ.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.