
Υλικά
1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ. Υλικά
6 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1 ½ φλ. τυρί κατίκι
½ φλ. φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (μαϊντανό,άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο)
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1/3 φλ.τσ. λευκό κρασί
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τα βότανα και τη μουστάρδα να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
Το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι από όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.
Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 -4 λεπτά να μαλακώσει λίγο.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.
Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να χωρίζεται από τα κόκαλα.
Το βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε στη σάλτσα το μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε με νερόβραστα φασολάκια ή σπανάκι ατμού (ή απλώς ζεματισμένο) ή βρασμένο μπρόκολο.
Α.Τ.