Follow us

Mπουγιαμπέσα (του σεφ Κυριάκου Μυλωνά)

Mπουγιαμπέσα (του σεφ Κυριάκου Μυλωνά)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σκορπίνα

200 γρ. μπαρμπούνι

200 γρ. μπακαλιάρο

300 γρ. μύδια

200 γρ. γυαλιστερές

200 γρ. χτένια

150 γρ. γαρίδες

150 γρ. καλαμαράκι

1 σκελίδα σκόρδο     

6 κρεμμυδάκια εσαλότ (ή κοκκάρια)

400 γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη

½ ματσάκι μαϊντανό

1 μαραθόριζα             

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

100 ml ελαιόλαδο

10 γραμ. σαφράν

150 ml Pernod

100 ml Noilly Prat (βερμούτ)

600 ml λευκό κρασί

2400 ml νερό

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τα ψάρια, βράζουμε τα κόκαλα στο νερό με τη ντομάτα και το λευκό κρασί για 40 λεπτά περίπου και περνάμε από σίτα.

Περνάμε από σίτα.

Σοτάρουμε τα εσαλότ, τα σκόρδα και τις μαραθόριζες, προσθέτουμε τα ψαρικά και ρίχνουμε το Pernod, το Νoilly Prat, τον ζωμό του ψαριού και το σαφράν.

Βράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε και τα οστρακοειδή και βράζουμε και άλλα 4 λεπτά μέχρι να δέσει η σούπα.

Μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.