Υλικά
500 γρ. σκορπίναΥλικά
200 γρ. μπαρμπούνι
200 γρ. μπακαλιάρο
300 γρ. μύδια
200 γρ. γυαλιστερές
200 γρ. χτένια
150 γρ. γαρίδες
150 γρ. καλαμαράκι
1 σκελίδα σκόρδο
6 κρεμμυδάκια εσαλότ (ή κοκκάρια)
400 γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
½ ματσάκι μαϊντανό
1 μαραθόριζα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 ml ελαιόλαδο
10 γραμ. σαφράν
150 ml Pernod
100 ml Noilly Prat (βερμούτ)
600 ml λευκό κρασί
2400 ml νερό
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα ψάρια, βράζουμε τα κόκαλα στο νερό με τη ντομάτα και το λευκό κρασί για 40 λεπτά περίπου και περνάμε από σίτα.
Περνάμε από σίτα.
Σοτάρουμε τα εσαλότ, τα σκόρδα και τις μαραθόριζες, προσθέτουμε τα ψαρικά και ρίχνουμε το Pernod, το Νoilly Prat, τον ζωμό του ψαριού και το σαφράν.
Βράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε και τα οστρακοειδή και βράζουμε και άλλα 4 λεπτά μέχρι να δέσει η σούπα.
Μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
A.T.