Υλικά
1 κουνέλι 1,5 κιλό περίπου, κομμένο σε μέτριες μερίδεςΥλικά
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ λίτρο λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
4-5 ξερά φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. αλεύρι
½ φλ. λευκό κρασί
χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μερίδες το κουνέλι και το στραγγίζουμε πολύ καλά, σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κουνελάκι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις έχει πάρει χρώμα το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να πιεί τα ζουμιά του το κουνελάκι. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και τα μπαχαρικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Όταν έχει μαλακώσει αρκετά, ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο, διαλύουμε στο κρασί το αλεύρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα, βράζουμε ακόμη για 10-15 λεπτά και το κουνέλι μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή ό,τι άλλο προτιμάμε.