Υλικά
4 φιλέτα ψαριού συνολικού βάρους 1200 γρ. (γλώσσα, σολομός, λαυράκι, κλπ)Υλικά
10-12 κλαδάκια από φρέσκα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, λουΐζα, μελισσοβότανο, κλπ)
½ ματσάκι μαϊντανό
1/3 φλ. φρέσκο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ άκοποι κόκκοι πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα)
1 μικρό πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα)
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ κ. πράσινα φασολάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Στρώνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) τα κλαδάκια των βοτάνων και τα κλωνάρια του μαϊντανού.
Τακτοποιούμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού, σκορπάμε το σκόρδο, καλύπτουμε με τις φέτες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και σκορπάμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
ανάβουμε την εστία στην ψηλότερη θερμοκρασία, τοποθετούμε επάνω την κατσαρόλα και ρίχνουμε προσεκτικά στα πλαϊνά της κατσαρόλας (όχι επάνω στο φαγητό) ½ φλ.
βραστό νερό.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, κατεβάζουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε την επιφάνεια του φαγητού με ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα φασολάκια σε λίγο καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε -πρέπει να είναι τραγανά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κρατάμε τις φέτες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και μοιράζουμε τα ψάρια σε 4 πιάτα.
Βάζουμε δίπλα τις φέτες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τα φρέσκα φασολάκια..
Πετάμε τα βότανα που έχουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επάνω στα ψάρια και τα φασολάκια τη σαλτσούλα που έχει μείνει στην κατσαρόλα με το κουτάλι.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.