Follow us

Ψάρι αχνιστό σε αρωματικά βότανα

Ψάρι αχνιστό σε αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού συνολικού βάρους 1200 γρ. (γλώσσα, σολομός, λαυράκι, κλπ)

10-12 κλαδάκια από φρέσκα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, λουΐζα, μελισσοβότανο, κλπ)

½ ματσάκι μαϊντανό

1/3 φλ. φρέσκο βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ άκοποι κόκκοι πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα)

1 μικρό πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα)

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

½ κ. πράσινα φασολάκια

2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Στρώνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) τα κλαδάκια των βοτάνων και τα κλωνάρια του μαϊντανού.

Τακτοποιούμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού, σκορπάμε το σκόρδο, καλύπτουμε με τις φέτες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και σκορπάμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

ανάβουμε την εστία στην ψηλότερη θερμοκρασία, τοποθετούμε επάνω την κατσαρόλα και ρίχνουμε προσεκτικά στα πλαϊνά της κατσαρόλας (όχι επάνω στο φαγητό) ½ φλ.

βραστό νερό.

Μόλις το φαγητό πάρει βράση, κατεβάζουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε την επιφάνεια του φαγητού με ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα φασολάκια σε λίγο καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε -πρέπει να είναι τραγανά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κρατάμε τις φέτες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και μοιράζουμε τα ψάρια σε 4 πιάτα.

Βάζουμε δίπλα τις φέτες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τα φρέσκα φασολάκια..

Πετάμε τα βότανα που έχουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επάνω στα ψάρια και τα φασολάκια τη σαλτσούλα που έχει μείνει στην κατσαρόλα με το κουτάλι.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.