Υλικά
400 γρ. φασόλια*Υλικά
3 φλ. λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
¾ φλ. ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό.
Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε με 2 lt νερό για 1 ώρα.
Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλη μια ώρα, να χυλώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό τους.
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πάπρικα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 -6 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 κουτάλες από τον ζωμό των φασολιών και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.
Ρίχνουμε και τα φασόλια, δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 5 -6 βράσεις και να ενωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λεμόνι σύμφωνα με το γούστο μας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγα κόκκινα φασόλια, για περισσότερο χρώμα.
Α.Τ.