Υλικά
1 κ. κιμάς ανάμεικτος, χοιρινός και μοσχαρίσιος, μια φορά κομμένος Υλικά
2 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε στη μουλινέτα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το κρασί, τα ψίχουλα, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα, που έχει κάψει (στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε μαντεμένια σχάρα).
Σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.Updated: 21/09/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/02/18