
Υλικά
1 ½ κ. αρνί μπούτι Υλικά
½ μέτριο ξερό κρεμμύδι
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. χυμός ντομάτας
4 φλ. κριθαράκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Τρίβουμε στον τρίφτη το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στο ταψί μαζί με το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το κρασί και τον χυμό ντομάτας.
Προσθέτουμε νερό να φθάνει στα μισά του κρέατος και το βάζουμε στον φούρνο.
Μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε στο ταψί 12 φλ.
καυτό νερό.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά και ελαφρά τα πρώτα 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί 10 λεπτά περίπου, ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.