Υλικά
1 κ. φιλέτο ψαριού (αν θέλουμε με την πέτσα) Υλικά
8 χοντρές φέτες καλό ψωμί ή 4 ψωμιά τσιαπάτα κομμένα στη μέση
4-5 πιπεριές (γλυκές) κόκκινες πράσινες και κίτρινες σε λεπτές λωρίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι λευκό ξύδι
⅓ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λοξές φετούλες
Λίγα φύλλα φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα του ψαριού σε 8 κομμάτια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 -10 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψήνουμε τα φιλέτα του ψαριού στο γκριλ αλλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα (αν την έχουμε κρατήσει), γύρω στα 7 -10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
Αλείφουμε τα ψωμιά με ελαιόλαδο και τα φρυγανίζουμε.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε στραγγιστά σε κάθε φέτα ή κάθε μισό τσιαπάτα, τις πιπεριές.
Ακουμπάμε ένα κομμάτι ψάρι επάνω στις πιπεριές και περιχύνουμε με 1 κ.γ.
από το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι (από τις πιπεριές που μαγειρέψαμε).
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και φετούλες από την πιπεριά Φλωρίνης και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.