Follow us

Μolletes με ψάρι και πιπεριές

Μolletes με ψάρι και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

1 κ. φιλέτο ψαριού (αν θέλουμε με την πέτσα)

8 χοντρές φέτες καλό ψωμί ή 4 ψωμιά τσιαπάτα κομμένα στη μέση

4-5 πιπεριές (γλυκές) κόκκινες πράσινες και κίτρινες σε λεπτές λωρίδες

2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 σφηνάκι λευκό ξύδι

⅓ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λοξές φετούλες

Λίγα φύλλα φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα του ψαριού σε 8 κομμάτια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 -10 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψήνουμε τα φιλέτα του ψαριού στο γκριλ αλλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα (αν την έχουμε κρατήσει), γύρω στα 7 -10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Αλείφουμε τα ψωμιά με ελαιόλαδο και τα φρυγανίζουμε.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε στραγγιστά σε κάθε φέτα ή κάθε μισό τσιαπάτα, τις πιπεριές.

Ακουμπάμε ένα κομμάτι ψάρι επάνω στις πιπεριές και περιχύνουμε με 1 κ.γ.

από το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι (από τις πιπεριές που μαγειρέψαμε).

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και φετούλες από την πιπεριά Φλωρίνης και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.